فیزیوتراپی آسیب های ارتوپدی-فیزیوتراپی درد های اسکلتی عضلانی

امروزه با گسترش زندگی شهری و ماشینی، و کاهش سطح فعالیت افراد، طیف گسترده‌تری از جامعه دچار درد و آسیب‌های عضلانی-اسکتی می‌شوند. این امر بیشتر به کاهش تحرک و حرکت بدن برمی‌گردد، زیرا بدن انسان برای حرکت و تکامل یافته است. 

سیستم اسکلتی عضلانی

سیستم عضلانی اسکلتی شامل استخوان‌ها، عضلات، فاشیا (لایه‌ی یکپارچه که بدن را تحت پوشش دارد و روی عضلات قرار می‌گیرد)، مفاصل، تاندون‌ها، رباط‌ها و بافت‌های عصبی آن‌ها می‌شود.

درد کمر و گردن

درد کمر و گردن یکی از شایع ترین دلایل مراجعه به کلینیک های فیزیوتراپی است. فیزیوتراپیست ها می توانند از تکنیک های مختلفی برای کاهش درد، بهبود انعطاف پذیری و قدرت و بالانس عضلات مرکزی (core) ، و بهبود وضعیت قامتی بدن یا پوسچر استفاده کنند.

ورزشی ایفا می کند. فیزیوتراپیست ها می توانند به بهبود دامنه حرکت، قدرت و هماهن﹃ی که برای بازگشت ایمن به ورزش ضروری است، کمک کنند که در مقاله مربوطه به طور جامع شرح داده شده است.

آسیب های ورزشی

آرتروز

بر خلاف آنچه گاها ادعا می‌شود، افرادی که انحراف راستای زانوی واقعی بر اساس بررسی عکس های ایکس ری دارند، تنها راه جراحی با هدف اصلاح راستای استخوان هاست. مهم ترین مزیت این جراحی ها تعادل نیروهای وارده به تمام نقاط مفصل است که از تخریب مفصل در یک قسمت جلوگیری می‌کند.علاوه بر این ، از نظر زیبایی شناسی نیز تغییر قابل توجهی حاصل می‌شود.

جراحی منیسک زانو

منیسک ها را می‌توان مهم ترین عنصر مفصل زانو دانست. چرا که با جذب نیروهای وارد بر مفصل و پخش آن ها (به عنوان مهمترین فانکشن منیسک) نقش بسیار مهمی در حفط سلامت مفصل ایفا می‌کند. در صورتی که منیسک ها دچار پارگی شوند، در برخی موارد با توجه به نوع پارگی و شدت آن ، جراحی می‌تواند یکی از گزینه های درمان باشد که طی آن جراح در صورت توان و نیز نوع پارگی آن را ترمیم می‌کند و در مواردی که ترمیم قابل انجام نباشد بخش پاره شده که گاهی جدا نیز می‌شود را بر می‌دارند (منیسکتومی).

شانه به عنوان متحرک ترین مفصل بدن همواره در معرض آسیب قرار دارد. عضلات روتاتور کاف به عنوان اصلی ترین عنصر حرکت دهنده شانه گاهی دچار تخریب (در سنین بالاتر) و یا پارگی (در افراد جوان تر و ورزشکار) می‌شود که در صورتی که شدید بوده و با درمان های فیزیوتراپی بهبودی پیدا نکند توسط جراح شانه ترمیم می‌شود.

جراحی های ترمیم عضلات روتاتور کاف شانه

جراحی های ترمیم لابروم شانه

بر خلاف آنچه گاها ادعا می‌شود، افرادی که انحراف راستای زانوی واقعی بر اساس بررسی عکس های ایکس ری دارند، تنها راه جراحی با هدف اصلاح راستای استخوان هاست. مهم ترین مزیت این جراحی ها تعادل نیروهای وارده به تمام نقاط مفصل است که از تخریب مفصل در یک قسمت جلوگیری می‌کند.علاوه بر این ، از نظر زیبایی شناسی نیز تغییر قابل توجهی حاصل می‌شود.

جراحی دیسک کمر 

جراحی های مچ پا

ترمیم تاندون

شکستگی استخوان

شکستگی ها به خصوص شکستگی های شدید و همراه با جابجایی استخوان از موارد اورژانسی ارتوپدی هستند که باید حتما با عمل جراحی درمان شوند. در این موارد انتحاب جراح زبردست در زمینه تروما بسیار حائز اهمیت است.

پارگی تاندون ها جزو مواردی است که در اغلب موارد باید تحت عمل جراحی قرار بگیرند چرا که نیروی عضلات برای ایجاد حرکت در انسان توسط تاندون ها منتقل می‌شود. بنابراین اگر تاندونی دچار پارگی شود و حرکت را مختل کند بهتر است سریع تر تجت جراحی ترمیم قرار گیرد.

این جراحی طیف وسیعی از جراحی ها را شامل می‌شود. این موارد گاهی مادرزادی است مانند پای چنبری یا کلاب فوت ،کف پای صاف شدید و... و گاهی در اثر آسیب و ضربه اتفاق می‌افتد مانند پارگی رباط ATFL ، آسیب تاندون ها و... . در مواردی که نیاز به جراحی دارند حتما باید توسط جراح متبحر مچ پا و پا تحت عمل جراحی قرار بگیرد.

دیسک کمر در مواردی که بیرون زدگی باعث دردهای غیر قابل کنترل، عدم کنترل ادرار، تحلیل عضلات شود باید توسط جراح ستون فقرات و یا جراح مغز و اعصاب تحت عمل جراحی قرار بگیرد.

انواع آسیب‌های ارتوپدی​​​​​​​

دردهای با منشأ ارتوپدی در دو حالت اتفاق می‌افتد: حالت اول، ضربه یا تروما یا فشار و نیروی ناگهانی است که معمولاً شدت درد و محدودیت بیشتری را ایجاد می‌کند. حالت دوم، با فشار و نیروی کم اما طولانی‌مدت و تکرار شونده از جمله وضعیت‌های نامطلوب هنگام کار یا زندگی روزمره ایجاد می‌شود.

نقش فیزیوتراپی در درمان ارتوپدی

هرگاه از مشکلات عضلانی-اسکلتی و ارتوپدی صحبت به میان می‌آید، فیزیوتراپی بخش جدایی‌ناپذیر در زمینه درمان و پیشگیری است. فیزیوتراپی دردهای اسکلتی-عضلانی یا ارتوپدی، شاخه‌ای از فیزیوتراپی است که بر درمان اختلالات سیستم اسکلتی-عضلانی تمرکز دارد.

ارزیابی و تشخیص

تشخیص مناسب نیازمند مهارت و دانش مناسب است. به همین منظور، از لحظه ورود به کلینیک فیزیوتراپی، ارزیابی جهت تشخیص شروع می‌شود.

درمان‌های فیزیوتراپی عضلانی اسکلتی​​​​​​​

فیزیوتراپیست‌هایی که به صورت تخصصی در زمینه آسیب‌های ارتوپدی فعال هستند، از روش‌های مختلفی از تکنیک‌های درمانی برای درمان اختلالات و آسیب اسکلتی-عضلانی استفاده می‌کنند.
امروزه با گسترش زندگی شهری و ماشینی و کاهش سطح فعالیت افراد، طیف گسترده تری از جامعه دچار درد و آسیب های عضلانی-اسکتی می شوند. در واقع می توان ریشه بسیاری از دردهای انسانی را کاهش تحرک دانست چرا که انسان و بدن انسان برای حرکت کردن خلق و تکامل یافته است. 
سیستم عضلانی اسکلتی شامل هرآنچه که در حرکت انسان نقش دارد می شود، از اجزای سیستم اسکلتی عضلانی می توان به استخوان ها، عضلات ، فاشیا( لایه یکپارچه ای که بدن را تحت پوشش دارد و روی عضلات قرار می گیرد)، مفاصل ،تاندون ها ، رباط ها وبافت های عصبی آن ها و...... اشاره کرد.
دردهای با منشا ارتوپدی در دوحالت اتفاق می افتد، حالت اول ضربه یا تروما یا فشار و نیروی ناگهانی است که معمولا شدت درد و محدودیت بیشتری را ایجاد می کند ، حالت دوم که با توجه به مطالب گفته شده در حال حاضر شایع تر است با فشار و نیروی کم اما طولانی مدت و تکرار شونده مانند وضعیت های نا مناسب هنگام کار یا زندگی روزمره ایجاد می شود که نسبت به نوع اول شدت کمتری دارد اما با توجه به مزمن بودن ، درمان چالش برانگیزتر و زمان برتری نیاز دارد.
هرگاه از مشکلات عضلانی- اسکلتی و ارتوپدی صحبت به میان می آید، فیزیوتراپی نیز بخش جدایی ناپذیر در زمینه درمان و پیشگیری است. فیزیوتراپی دردهایاسکلتی-عضلانی یا ارتوپدی ،شاخه ای از فیزیوتراپی است که بر درمان اختلالات سیستم اسکلتی-عضلانی تمرکز دارد.
فیزیوتراپی عضلانی اسکلتی به افراد مبتلا به طیف وسیعی از مشکلات ارتوپدی کمک می کند تا درد را کاهش دهند، دامنه حرکت را بهبود بخشند، قدرت و عملکرد کلی خود را افزایش دهند و خطر آسیب های بعدی را کاهش دهند.
مانند هر زمینه دیگری در درمان از جمله فیزیوتراپی مهم ترین اصل تشخیص علت درد و یا مشکلات عضلانی اسکلتی است. به این منظور از لحظه ورود به کلینیک فیزیوتراپی ژینو ارزیابی جهت  تشخیص شروع می شود، مشاهده اولین مرحله از پروسه مذکور است که در آن فیزیوتراپیست متخصص در آسیب های ارتوپدی با بررسی راه رفتنريال وضعیت قامتی(پوسچر) و... شروع به بدست آوردن اطلاعات لازم برای تشخیص صحیح می کند، سپس شنیدن صحبت های بیمار با هدف گرفتن تاریخچه آسیب یا درد از جمله نوع درد ، زمان درد، نحوه شروع ناگهانی یا تدریجی درد و... روند تشخیص ادامه پیدا میکند سپس با استفاده از تست های بالینی و در نهایت مدارک فرد از جمله عکس، ام ار ای، نوار عصب عضله و آزمایش و... به تشخیص لازم می رسد.همانگونه که مشخص است تشخیص مناسب نیازمند مهارت و دانش مناسب است که فیزیوتراپیست متخصص آسیب های ارتوپدی می تواند به خوبی شما را  در این زمینه یاری کند. کلینیک فیزیوتراپی ژینو به طور اختصاصی و تخصصی در زمینه انواع آسیب های ارتوپدی فعالیت میکند و فیزیوتراپیست های این مرکز به صورت علمی و به روز در این زمینه دوره دیده اند.
 فیزیوتراپی عضلانی اسکلتی  می تواند برای درمان وپیشگیری موارد زیر مفید باشد:

​​​​​​​

روش های انجام فیزیوتراپی بعد از جراحی ارتوپدی

. در زیر، به برخی از روش‌های رایج انجام فیزیوتراپی بعد از جراحی ارتوپدی اشاره می‌کنیم:

  • تمرینات تقویتی: این تمرینات برای تقویت عضلات ضعیف و بازسازی عضلات پس از جراحی ارتوپدی طراحی می‌شوند. تمرینات مختلفی مانند انجام حرکات تقویتی با استفاده از وزنه‌ها، مقاومت‌های کمربندی، و دستگاه‌های مربوط به تمرینات تقویتی انجام می‌شود.

  • تمرینات انعطاف‌پذیری و حرکتی: این تمرینات برای بهبود دامنه حرکتی مفصلی، کاهش سفتی و تورم، و افزایش انعطاف‌پذیری عضلات و بافت‌های محیطی مفید هستند. تمرینات مانند انجام حرکات انعطاف‌پذیری، ماساژ، و ...

  • تمرینات تعادل و استقرار: این تمرینات برای بهبود استقرار و تعادل بدن پس از جراحی ارتوپدی طراحی می‌شوند. تمرینات مانند ایستادن روی یک پایی، انجام تمرینات تعادلی با استفاده از تخته تعادل، و تمرینات تعادل با دستگاه‌های مخصوص انجام می‌شود.
    ​​​​​​​
  • تمرینات کاربردی: این تمرینات برای بهبود عملکرد در وظایف روزمره و بازگشت به فعالیت‌های معمولی مانند رانندگی، پیاده‌روی، و خدمات خانگی طراحی می‌شوند.به این صورت که ممکن است شامل شبیه‌سازی و انجام وظایف واقعی و روزمره باشد.

  • استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته: استفاده از تکنولوژی‌های مانند واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR) برای ارائه تمرینات تعاملی و تحلیل حرکات بدن، به فیزیوتراپیست‌ها کمک می‌کند تا بیشترین بهره را از فرآیند درمانی برداشت کنند.

  • تمرینات تنفسی: در برخی از موارد، مانند جراحی‌های سینه یا شکم، تمرینات تنفسی نیز برای بهبود تنفس و انجام فعالیت‌های روزمره مهم هستند.

این تمرینات و روش‌ها به طور گسترده در جلسات فیزیوتراپی بعد از جراحی ارتوپدی به کار می‌روند، که با همکاری فیزیوتراپیست و تعهد بیمار، به بهبودی سریع‌تر و بهتر کمک می‌کنند.

آنچه در طول جلسات فیزیوتراپی انتظار می‌رود:​​​​​​​

• فیزیوتراپیست وضعیت شما را ارزیابی کرده و برنامه درمانی اختصاصی را برایتان طراحی می‌کند.
• این برنامه ممکن است شامل تمرینات استفاده از تجهیزات الکتروتراپی ،تمرینات ورزشی ملایم، تکنیک‌های دستی، سرما درمانی یا گرما درمانی
استفاده از لیزر، تکار مگنت و... باشد.
• فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام صحیح تمرینات را آموزش می‌دهد و روند پیشرفتتان را پیگیری می‌کند.
• در مواردی که جراحی انجام شده است باید ها و نباید ها و همراهی بیمار از اهمیت دوچندانی برخوردار است، بنابراین در صورتی که می خواهید نتیجه مطلوب و سریع حاصل شود باید با فیزیوتراپیست خود همکاری لازم را داشته باشید.

​​​​​​​
• فیزیوتراپی به دنبال جراحی های ارتوپدی در اغلب موارد تابع زمان بندی است ، این زمان بندی بر اساس مقالات، رفرنس ها و نیز نظر جراح تعیین شده است.
• در جراحی های ارتوپدی کار تیمی جراح و فیزیوتراپیست نقش به سزایی دارد.
• دستورالعمل‌های فیزیوتراپیست خود را به دقت دنبال کنید.
• تمرینات تجویز شده را به طور منظم انجام دهید.
• باید ها و نبایدها را دست کم نگیرید.
• در صورت بروز هرگونه درد یا ناراحتی، فیزیوتراپیست خود را مطلع سازید.
• صبور باشید، بهبودی کامل زمان می‌برد.

نکاتی برای موفقیت در فیزیوتراپی بعد از جراحی:

02122600627​​​​​​​

برای ثبت نوبت فیزیوتراپی در آسیب های ارتوپدی(اسکلتی-عضلانی) توسط پزشک متخصص با ما در تماس باشید.

فیزیوتراپی بعد از جراحی ارتوپدی یک بخش بسیار حیاتی و ضروری از فرآیند بهبودی بیماران است. این فرآیند با ارائه تمرینات تخصصی، توجه به تکنیک‌های جدید و استفاده از تجهیزات پیشرفته، به بیماران کمک می‌کند تا بهبودی موثری را تجربه کنند و به عملکرد طبیعی خود بازگردند. همچنین، تعامل فعال بیمار با فیزیوتراپیست‌ها و رعایت تمامی دستورالعمل‌ها و توصیه‌های آنها، از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین، به شما توصیه می‌شود که برای انجام فیزیوتراپی به کلینیک ژینو مراجعه کنید، زیرا این کلینیک با تیم متخصص و تجهیزات پیشرفته، به بیماران کمک می‌کند تا بهبودی سریع‌تری را تجربه کنند و به عملکرد طبیعی خود بازگردند.